Robafaves: un trosset d'història de Mataró

Nova parada del nostre viatge, aquesta vegada ben aprop de casa. Els llibreters del Robafaves ens obren les portes d'aquesta emblemàtica botiga amb moltes ganes d'explicar-nos la seva història i anècdotes molt divertides.




En Xevi Vilert és el president de la Cooperativa Robafaves i la Judit Bosch és la responsable de la secció infantil.

En Xevi, durant una presentació a la llibreria.


Ens expliquen que la llibreria va néixer l'any 1975. És una història llarga, plena de moments difícils, però, amb diferència, el que més recorden  és la inundació que el 18 de juliol del 81 els va deixar xops els llibres i totes les il·lusions. La catàstrofe va ser molt important però l'ajuda que van aconseguir per tirar endavant va ser proporcional i van poder tirar endavant amb més força que mai.

Entre les anècdotes que ens expliquem, ens quedem amb una troballa ben curiosa: un dia, endreçant els llibres, la Judit es va trobar unes dents postisses... Va pensar que els personatges del llibre havien cobrat vida, però, poc després el propietari de la dentadura, un lector despistat, les va voler recuperar...

Us avançem algunes de les recomanacions que ens van fer. Anem a París? La llibreria Shakespeare and Company, és, pel Xevi, una visita ineludible:





  I per llegir... tres opcions ben diferents...



L'entrevista va donar per molt. No us la perdeu a Mataró Ràdio o al  Facebook del programa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario